-->

Σαρωτές laser (HDS)

3 λόγοι για να το χρησιμοποιήσετε για διαχείριση & επεξεργασία νεφών σημείων

Ποιες είναι οι ανάγκες όταν αναφερόμαστε στη διαχείριση & επεξεργασία νεφών σημείων;

Η μεγαλύτερη δυσκολία για κάποιον που σκέφτεται να επενδύσει στην τεχνολογία 3D Scanning είναι η διαχείριση και επεξεργασία των δεδομένων. Και αυτό γιατί η συλλογή / 3D καταγραφή στο πεδίο έχει γίνει μια απλή διαδικασία με τις τόσες επιλογές 3D σαρωτών laser που υπάρχουν στην αγορά όπως για παράδειγμα ο Leica BLK360, ο πιο ευέλικτος entry level scanner της αγοράς. Οι 3D σαρωτές laser, σχεδιασμένοι ο καθένας για μια σειρά εφαρμογών, προσφέρουν εκπληκτική ευελιξία – ο χειρισμός τους μπορεί να γίνει «παιχνίδι» μέσα από μια εφαρμογή για κινητά, tablet και smartphone.

Τι γίνεται όμως με την εργασία γραφείου και πώς κάποιος που βρίσκεται στα πρώτα του βήματα στη χρήση της τεχνολογίας 3D μπορεί να εργαστεί αποτελεσματικά και να παραδώσει τα ζητούμενα στον πελάτη του; Εδώ οι χρήστες προβληματίζονται καθώς ο όγκος των δεδομένων είναι μεγάλος και δύσκολα διαχειρίσιμος πόσο μάλλον όταν πρόκειται να υποστούν επεξεργασία προκειμένου να εξαχθούν τα ζχητούμενα παραδοτέα. Επιπροσθέτως, πολλοί χρήστες δεν είναι καθόλου εξοικειωμένοι με τη χρήση λογισμικών επεξεργασίας δεδομένων 3D και πολλές φορές ο χρόνος εκμάθησης για αυτούς είναι μεγάλος.

Το λογισμικό PointCab Origins είναι η λύση αφού επιτρέπει σε κάθε χρήστη, νέο ή έμπειρο, να διαχειρίζεται 3D νέφη σημείων σε 2D περιβάλλον και να εξάγει απλά και αξιόπιστα παραδοτέα αρχεία με ταχύτητα και ευκολία.

Διαχειριστείτε εύκολα και γρήγορα νέφη σημείων από όλα τα Laser Scanner της αγοράς με το PointCab Origins

Διαχειριστείτε εύκολα και γρήγορα νέφη σημείων από όλα τα Laser Scanner της αγοράς

Είναι το PointCab Origins ένα λογισμικό που χρειάζεστε;

Εάν είστε χρήστης οποιουδήποτε 3D laser scanner της αγοράς και η εργασία σας απαιτεί γρήγορα αποτελέσματα, κατόψεις, όψεις, τομές, τότε το λογισμικό Pointcab είναι για εσάς το ιδανικό εργαλείο για να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο.

Εάν σκέφτεστε να επενδύσετε στην αγορά ενός 3D σαρωτή και σας προβληματίζει η διαχείριση νέφους σημείων (3d point cloud) τότε δεν θα βρείτε καλύτερο σύμμαχο.  Με το PointCab Origins, ακόμη και οι νέοι χρηστες μπορούν εύκολα να βρουν τον δρόμο τους. Το μυστικό βρίσκεται στην ορθοφωτογραφική προσέγγιση. Το PointCab Origins δημιουργεί αυτόματα όψη, μία κάτοψη και μία και πλάγια όψη του νέφους σημείων. Δεν υπάρχει ανάγκη για επίπονη πλοήγηση στο σύννεφο σημείων. Οι δομές και τα όρια είναι αμέσως ορατά. Κατά συνέπεια, οι μετρήσεις μπορούν να ληφθούν γρήγορα και εύκολα.

Τα βήματα είναι απλά:

  • Δημιουργήστε το έργο σας και εισάγετε το νέφος σημείων. Υποστηρίζονται πολλές μορφές π.χ. Ε57.
  • Με ένα κλικ δημιουργήστε τις τρεις όψεις και ορίστε το ύψος στο οποίο θέλετε να δημιουργήσετε την κάτοψη.
  • Επιλέξτε ένα από τα εργαλεία σχεδιασμού ή κάντε κλικ στο Vectorizer και σε ελάχιστο χρόνο έχετε την πρώτη σας κάτοψη
Δείτε περισσότερα για το λογισμικό εδώ

Δείτε παρακάτω 3 λόγους για να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό PointCab για διαχείριση & επεξεργασία νεφών σημείων

1. To PoinCab προσφέρει στους χρήστες ευκολία στη διαχείριση & επεξεργασία νεφών σημείων

Το λογισμικό PointCab είναι ένα εργαλείο που μπορεί κανείς γρήγορα και χωρίς κόπο να δημιουργεί κυρίως όψεις και κατόψεις. Αυτό διευκολύνει πάρα πολύ όσους δεν έχουν εξειδίκευση στην διαχείριση νέφους σημείων, δεν θεωρούν εύκολη την εκμάθηση πολύπλοκων λογισμικών ή δεν επιθυμούν να αναθέσουν την επεξεργασία και διαχείριση δεδομένων σε εξειδικευμένο προσωπικό. Αλλά και οι πιο έμπειροι χρήστες θα κερδίσουν από τη χρήση του αφού θα διαχειρίζονται τα νέφη σημείων πολύ πιο εύκολα, θα διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους πολύ γρήγορα αφήνοντας χρόνο για άλλα, πιο σημαντικά έργα.

2. Το PointCab Origins δίνει απεριόριστη ευελιξία συνδυάζοντας νέφη σημείων από οποιοδήποτε laser scanner ή UAV της αγοράς

Το PointCab Origins επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται  3D point clouds που παράγονται από οποιοδήποτε 3D Laser Scanner ανεξαρτήτως κατασκευαστή, ακόμα και δεδομένα από UAV/drones. Με τη χρήση του PointCab Origins μπορειτε να συνδυάσετε δεδομένα από διαφορετικές συσκευές και να εργαστείτε πάνω σε ένα μετρητικό project.

3. Το PointCab σας δίνει εκπληκτικές δυνατότητες χωρίς να πληρώνετε για modules που δεν χρησιμοποιείτε.

Με το PointCab έχετε απεριόριστες δυνατότητες ανάλογα με την έκδοση και τις δυνατότητες που επιλέγετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Origins για απλό σχεδιασμό και εύκολη εξαγωγή 2D σχεδίων από το νέφος σημείων, ή το Origins Pro ώστε να εκμεταλλευθείτε την αυτόματη σχεδίαση, την συνένωση νεφών από διαφορετικούς 3D σαρωτές, την εξαγωγή νεφών σε διάφορες μορφές, τη δημιουργία mesh, τις ογκομετρήσεις κλπ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το PointCab μέσα από γνωστές εφαρμογές κάνοντας χρήση των ειδικών plugins π.χ. για AutoCAD, Revit, Archicad και άλλα.

Γιατί METRICA;

Σε αντίθεση με τη γενική πεποίθηση, η εξοικείωση με την τεχνολογία 3D Scanning δεν απαιτεί ατέλειωτες ώρες εκπαίδευσης και εξεζητημένες ικανότητες αλλά μπορεί να γίνει με ελάχιστη εκπαίδευση και υπάρχοντες πόρους. Οι νέοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο υποστήριξης και υπηρεσιών για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα αλλά και τη μετέπειτα εξέλιξη τους. Με αυτόν τον τρόπο έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον εξοπλισμό τους και να δουν μια γρηγορότερη απόδοση της επένδυσής τους.
Στη METRICA, οι λύσεις που σας προτείνουμε δοκιμάζονται από την ομάδα μας σε πραγματικές συνθήκες πεδίου. Διαθέτουμε την τεχνογνωσία και έχουμε την εμπειρία να σας προτείνουμε τη λύση που καλύπτει τις ανάγκες σας και να σας υποστηρίζουμε καθώς εξελίσσεστε.
Oι υπηρεσίες καθοδήγησης, εκπαίδευσης και υποστήριξης  αποτελούν ουσιαστικό μέρος οποιασδήποτε λύσης προτείνουμε και προσφέρουν στους πελάτες μας την αυτοπεποίθηση ότι επιλέγουν να επενδύσουν σε ό,τι ταιριάζει στις ανάγκες της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Δεν κοστίζει! Κλείστε μια συμβουλευτική συνάντηση με την ομάδα της METRICA!

Θέματα από το Blog μας