-->

3D Scanning | Δημόσια Ασφάλεια & Εγληματολογία

Λύσεις για τη Δημόσια Ασφάλεια και την Εγκληματολογία

Λύσεις για τη Δημόσια Ασφάλεια και την Εγκληματολογία

Οι λύσεις προτείνουμε επιτρέπουν στους επαγγελματίες του κλάδου να αποτυπώσουν λεπτομερώς και με ακρίβεια την πραγματικότητα δημιουργώντας ένα ακριβές αντίγραφο αυτής – το λεγόμενο Forensic Digital Twin – και με αυτόν τον τρόπο να μειώνουν την παραμονή στο πεδίο ενδιαφέροντος καθιστώντας την ψηφιακή τεκμηρίωση και χαρτογράφηση ασφαλέστερη, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους, προστατεύοντας τις ομάδες δράσης και το κοινό.

Καλύπτοντας μια σειρά εφαρμογών, οι λύσεις μας παρέχουν την υψηλότερη ακρίβεια και παρέχουν την πιο κατάλληλη τεκμηρίωση για τις δικαστικές και άλλες αρχές. Συνεργαζόμενοι με αστυνομικά τμήματα και ερευνητικές μονάδες, υποστηρίζουμε αυτό το κρίσιμο έργο με ένα ευρύ φάσμα λύσεων, από 3D laser scanners, γεωδαιτικούς σταθμούς, δέκτες GNSS έως Forensic λογισμικά επεξεργασίας και ανάλυσης.

Κλείστε μια συνάντηση με την ομάδα μας και θα σας προτείνουμε τη λύση που απαιτεί η εφαρμογή σας.
METRICA - Εγκληματολογική έρευνα

Εγκληματολογική έρευνα

Η δημόσια τάξη και η ασφάλεια έχουν πολλές μορφές, από τη διερεύνηση σκηνών εγκλήματος και σημείων συντριβής, τον έλεγχο του πλήθους και την ασφάλεια σε δημόσιες εκδηλώσεις, την προστασία των πολιτών και των περιουσιακών στοιχείων, έως την πλήρη τεκμηρίωση κάθε κατάστασης. Η πρόσβαση σε ένα δίκτυο εκτενών και αξιόπιστων πληροφοριών, η κατοχή αποδεικτικών στοιχείων σε μια σκηνή εγκλήματος, τα πιθανά σημεία απειλής και οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της δικαιοσύνης για τα θύματα και τη διατήρηση της ασφάλειας του κοινού.
Η δημόσια ασφάλεια είναι περίπλοκη, αλλά τα δεδομένα δεν χρειάζεται να είναι. Οι λύσεις που προτείνουμε βασίζονται στην καινοτομία και επιτρέπουν στους επαγγελματίες Δημόσιας Ασφάλειας και Εγκληματολογίας σε όλο τον κόσμο να καταγράφουν και να οπτικοποιούν περιβάλλοντα και πληροφορίες ως εικονικά αντίγραφα του πραγματικού κόσμου – The Forensic Digital Twin.

Συλλέξτε και διατηρήστε όλα τα στοιχεία στους τόπους εγκλήματος

Σε μια σκηνή εγκλήματος όπου επικρατεί αναστάτωση και πανικός είναι εύκολο να ξεφύγουν στοιχεία. Η βασική ανησυχία κάθε ερευνητή είναι αν έχει τεκμηριώσει σωστά τη σκηνή. Μια μικρή λεπτομέρεια σημαίνει πολλά και μπορεί να είναι καθοριστική για την εξιχνίαση μιας υπόθεσης.  Σε πολλές περιπτώσεις, τα αποδεικτικά στοιχεία μπορεί να μην επανεξετάζονται για μήνες ή ακόμη και χρόνια και οι πληροφορίες σχετικά με τον τόπο του εγκλήματος μπορεί να χαθούν με την πάροδο του χρόνου. Η δημιουργία ενός Forensic Digital Twin ενός τόπου εγκλήματος βοηθά τους αστυνομικούς, τους εισαγγελείς, τους δικαστές και άλλους εμπλεκόμενους να κατανοήσουν καλύτερα την εξέλιξη των γεγονότων οποιαδήποτε στιγμή κι αν καταπιαστούν με την εξιχνίαση του.

Ανάλυση τροχιάς σφαίρας

Η τεχνολογία 3D scanning βοηθά τους ερευνητές του τόπου του εγκλήματος να δημιουργήσουν ψηφιακές αναπαραστάσεις σκηνών εγκλήματος που επιτρέπουν τον εντοπισμό της διαδρομής μιας σφαίρας, αποδεικνύοντας τη θέση ή την πρόθεση του θύτη. Με το λογισμικό εγκληματολογικής χαρτογράφησης Leica Map 360, μπορείτε να ανακατασκευάσετε και να χαρτογραφήσετε με ακρίβεια τις τροχιές των σφαιρών από μετρημένες ή σαρωμένες ράβδους τροχιάς και να επισημάνετε κάθε αποδεικτικό στοιχείο.

Ανάλυση προτύπων κηλίδων αίματος (Blood Pattern Analysis)

Τεκμηριώστε και ψηφιοποιήστε τη ροή αίματος στον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 3D Scanning. Αναλύστε τα μοτίβα κρούσης για να καθορίσετε την περιοχή προέλευσης και να δημιουργήσετε ακριβή απεικόνιση 2D ή 3D. Το λογισμικό Leica Map360 σάς βοηθά να δημιουργήσετε μια αναφορά BPA με υπολογισμένα αποτελέσματα.

Έρευνα ατυχημάτων σύγκρουσης

Η γρήγορη και ολοκληρωμένη τεκμηρίωση σκηνών τροχαίων ατυχημάτων μικρής ή μεγάλης κλίμακας, όπως τρακαρίσματα, καραμπόλες, σιδηροδρομικά ή αεροπορικά δυστυχήματα, μπορεί να απλοποιηθεί και να βελτιωθεί σημαντικά. Ακόμη και σε δύσκολα προσβάσιμες τοποθεσίες, ημέρα ή νύχτα, και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως χιόνι, βροχή και ομίχλη, η σκηνή πρέπει να τεκμηριωθεί.
Οι 3D σαρωτές laser καταγράφουν όλες τις λεπτομέρειες μιας σκηνής συντριβής σε 2D ή 3D μέσα σε λίγα λεπτά. Τεκμηριώνουν και οπτικοποιούν τα σημάδια που δημιουργούνται κατά την κύλιση, το φρενάρισμα, το κλείδωμα ή την ολίσθηση των εμπλεκόμενων οχημάτων. Τα αποτελέσματα δείχνουν τη σχετική θέση όλων των άμεσων και σχετικών στοιχείων. Οι λύσεις μας διασφαλίζουν ότι συλλέγονται επαρκείς και ακριβείς πληροφορίες κατά τον εντοπισμό και την καταγραφή αποδεικτικών στοιχείων επιτόπου. Εξοικονομήστε πολύτιμο χρόνο και πόρους ολοκληρώνοντας γρήγορα την επιτόπια εργασία και αιχμαλωτίστε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι ενδιαφερόμενοι για να επανεξετάσουν το περιστατικό ανά πάσα στιγμή, από οποιαδήποτε τοποθεσία κι αν βρίσκονται.

METRICA - Έρευνα ατυχημάτων σύγκρουσης

Καταγράψτε πλήρη και ακριβή δεδομένα μιας σκηνής σύγκρουσης και ξεμπλοκάρετε γρήγορα τον δρόμο

Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της τεχνολογίας αυτοματισμού και ψηφιοποίησης για να τεκμηριώσετε κάθε λεπτομέρεια μιας σκηνής σύγκρουσης γρήγορα και με ασφάλεια. Είτε χρειάζεστε την απλότητα των μεμονωμένων μετρήσεων για βασικά διαγράμματα 2D, τα ολοκληρωμένα σύννεφα σημείων για καθηλωτικές τρισδιάστατες περιηγήσεις και animation είτε την ευελιξία να προσδιορίσετε την καλύτερη προσέγγιση στη σκηνή, οι λύσεις μας σας παρέχουν τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ελευθερώνετε γρήγορα τις τοποθεσίες σύγκρουσης και να αποφύγετε το μποτιλιάρισμα και την ταλαιπωρία των πολιτών.

Επισκεφτείτε ξανά το Forensic Digital Twin της σκηνής του ατυχήματος και επανεξετάστε κάθε λεπτομέρεια όποτε χρειαστεί

Η τεχνολογία 3D laser scanning σας επιτρέπει να καταγράψετε γρήγορα και αποτελεσματικά μια ολόκληρη σκηνή σύγκρουσης και να δημιουργήσετε ένα σύννεφο σημείου σε πραγματικό χρόνο. Το σύννεφο σημείων παρέχει ένα μετρήσιμο μοντέλο, μια πιστή αντιγραφή της πραγματικότητας - Forensic Digital Twin - το τρισδιάστατο εικονικό αντίγραφο του πραγματικού σεναρίου.

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες δεν είναι πια εμπόδιο στην καταγραφή και διερεύνηση τροχαίων ατυχημάτων

Σε τροχαία ατυχήματα και σε άλλα υπαίθρια συμβάντα, όπως σκηνές εγκλήματος ή πυρκαγιάς/εμπρησμού, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου διενεργούν οπτικούς ελέγχους και διατηρούν στοιχεία σε όλες τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Ανεξάρτητα από βροχή, χαλάζι, χιόνι ή υπερβολική ζέστη, η δουλειά πρέπει να γίνει. Η τεκμηρίωση μεγάλων σκηνών μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και είναι πιθανό να διεξάγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας. Το χαρτοφυλάκιό μας προσφέρει ευέλικτες και στιβαρές λύσεις για την κάλυψη ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

METRICA - Έρευνα Πυρκαγιών & Εκρήξεων

Έρευνα Πυρκαγιών & Εκρήξεων

Όταν τα πάντα είναι καλυμμένα με αιθάλη και μαυρισμένα από φωτιά και καπνό, πώς μπορείτε να τεκμηριώσετε με ακρίβεια μια σκηνή πυρκαγιάς ή έκρηξης;
Με την τεχνολογία 3D laser scanning συλλέγετε γρήγορα και με ασφάλεια κρίσιμες πληροφορίες για να διερευνήσετε και να διευκρινίσετε τα αίτια, τις ζημιές και την γενικότερη κατάσταση. Οι λύσεις που προτείνουμε συμβάλλουν στη διατήρηση της ασφάλειας των ομάδων δράσης και τεκμηριώνουν τα στοιχεία στην αρχή μιας έρευνας. Η εφαρμογή τυποποιημένων διαδικασιών με αξιόπιστες λύσεις σάς βοηθά να συγκεντρώσετε ανεκτίμητες πληροφορίες για τα γεγονότα και να ανασυνθέσετε τι έχει συμβεί, οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσετε.

Ασφαλίστε τη σκηνή της πυρκαγιάς και βεβαιωθείτε για την ασφάλεια των ομάδων διάσωσης

Οι επιχειρήσεις διάσωσης που πραγματοποιούνται μετά από πυρκαγιά είναι από τις δυσκολότερες και πιο περίπλοκες. Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας ιδιαίτερη στις περιπτώσεις όπου μια κατασκευή μπορεί να έχει καταρρεύσει ή είναι υπό κατάρρευση. Όταν η μονάδα διάσωσης φτάνει στο σημείο, το πρώτο σημαντικό έργο τους είναι μια ολοκληρωμένη αναγνώριση του πεδίου.
Η εξκρίβωση της σταθερότητας των δομών είναι σημαντική και ενίοτε η δομική παρακολούθηση είναι απαραίτητη (χρήση γεωδαιτικών σταθμών Leica Geosystems και το λογισμικό GeoMoS) και αυξάνει την ασφάλεια όλων.

Τεκμηριώστε τη σκηνή πυρκαγιάς ή έκρηξης σε δύσκολες συνθήκες

Η αρχική ανησυχία σχετικά με μια περίπτωση πυρκαγιάς είναι η ασφάλεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί όπως θερμαινόμενα υλικά, δομική κατάρρευση, κατεστραμμένα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και αερίου, συντρίμμια, αμίαντος, επικίνδυνα προϊόντα καύσης και άλλες τοξικές ουσίες.
Η χρήση του 3D σαρωτή λέιζερ BLK360 με τη λειτουργία θερμικής απεικόνισης που δείχνει χάρτες θερμότητας στο σημείο της πυρκαγιάς συμβάλλει στη μείωση των κινδύνων για τις μονάδες που εισέρχονται στο κτίριο, τεκμηριώντας με ασφάλεια τη σκηνή.
Σε περιπτώσεις μεγάλων ή πολύπλοκων δομών συστήνεται η χρήση του 3D σαρωτή λέιζερ Leica RTC360. Ο ευέλικτος και ισχυρός σαρωτής (IP54) είναι ένα ιδανικό εργαλείο για τη λήψη δεδομένων σε εξωτερικούς χώρους σε αντίξοες καιρικές και άλλες συνθήκες συνθήκες.

Oπτικοποιήστε τις λεπτομέρειες και εκπαιδεύστε το προσωπικό σας οποτεδήποτε και οπουδήποτε

Δημιουργήστε φωτορεαλιστικά περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας από δεδομένα UAV ή τρισδιάστατα σύννεφα σημείων για να επιτρέψετε την επανεπίσκεψη σκηνών πυρκαγιάς ή έκρηξης στην ψηφιακή πραγματικότητα. Συμπεριλάβετε αποδεικτικές εικόνες, αναφορές PDF, δεδομένα 2D ή σχολιασμούς και αναπτύξτε πραγματικά καθηλωτικά περιβάλλοντα εκπαίδευσης με ευέλικτα εικονικά σενάρια σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η διείσδυση στον ψηφιακό κόσμο και η αλληλεπίδραση των χρηστών, ενισχυμένη από οπτικοακουστικά ερεθίσματα, η προοπτική του εγώ και η αίσθηση «παρουσίας» συμπληρώνουν τα οφέλη της εικονικής εκπαίδευσης.
Προσφέρετε στις μονάδες, τις ομάδες και το προσωπικό ανταπόκρισής σας ένα κατάλληλο περιβάλλον μάθησης VR για εκπαίδευση υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών ή απομακρυσμένες ροές μάθησης για ασύγχρονη εκπαίδευση.

Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε τις απαντήσεις.