-->

Blog

Αποτύπωση χωρίς internet  - Υπηρεσία Post Processing

Πόσες φορές έχει τύχει να δυσκολευτείτε στην ολοκλήρωση των μετρήσεων σας λόγω έλλειψης σήματος κινητής τηλεφωνίας (ειδικά σε απρόσιτες περιοχές), λόγω αδυναμίας σύνδεσης γιατί τα δεδομένα στην κάρτα SIM δεν έχουν ανανεωθεί ή λόγω πολύ κακού σήματος; Επειδή όλοι έχουμε βιώσει κάτι τέτοιο στο πεδίο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ακόμα κι αν σας ξανασυμβεί. Υπάρχει λύση και σας την προτείνουμε παρακάτω..

 

 

Τα βασικά

Για να ολοκληρώσετε επιτυχώς οποιαδήποτε εργασία στο πεδίο πρέπει να ισχύουν απαραίτητα 2 προϋποθέσεις:
1.    Να έχετε ενεργή συνδρομή σε κάποιο δίκτυο
2.    Να υπάρχει σύνδεση στο internet

Αν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω τότε ο δέκτης δε μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο και η ακρίβεια παραμένει σε κατάσταση Navigated με ακρίβεια 3-5 μέτρα..

Μολονότι στη σημερινή εποχή η κάλυψη του internet έχει αναπτυχθεί αρκετά και στις περισσότερες περιοχές οι χρήστες λαμβάνουν την υπηρεσία τουλάχιστον από έναν πάροχο, υπάρχουν και εξαιρέσεις. 

Τι γίνεται στις περιοχές που δεν έχουμε internet; Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν υπάρχει σύνδεση στο internet σε ένα μικρό κομμάτι της περιοχής που αποτυπώνουμε και υπολείπονται μερικά σημεία για να ολοκληρώσουμε την εργασία μας; Τι κάνουμε αν έχουμε  ξεχάσει να ανανεώσουμε το πρόγραμμα δεδομένων στην κάρτα SIM που έχουμε και αυτά εξαντληθούν την ώρα που βρισκόμαστε στο πεδίο, πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις μετρήσεις μας;

Αν μέχρι τώρα πιστεύατε ότι σε μια τέτοια περίπτωση η μόνη λύση είναι να βρούμε ένα σημείο με γνωστές συντεταγμένες (τριγωνομετρικό) για να εξαρτηθούμε και να δουλέψουμε με γεωδαιτικό σταθμό, θα σας αποκαλύψουμε κάτι νέο.. Μπορείτε να ολοκληρώσετε την εργασία σας χρησιμοποιώντας τον δέκτη σας και την υπηρεσία post processing.

Post Processing - Η λύση που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση

Υπάρχει η δυνατότητα να καταγράψουμε (αποτυπώσουμε) τα σημεία που μας ενδιαφέρουν για μερικά όμως λεπτά (κι όχι στιγμιαία όπως όταν δουλεύουμε RTK) και ύστερα με την επίλυση των πρωτογενών δεδομένων επιτυγχάνουμε την επιθυμητή ακρίβεια. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να καλύψουμε ολόκληρη την περιοχή που μας ενδιαφέρει (αν μιλάμε για περιορισμένα σημεία) ή τουλάχιστον να αποτυπώσουμε 3 – 4 σημεία ώστε να εξαρτηθούμε και να εργαστούμε με γεωδαιτικό σταθμό.

Από την στιγμή που καταγράψουμε τα σημεία μας υπάρχουν 2 επιλογές:

  1. Αν διαθέτετε λογισμικό επίλυσης δεδομένων τότε εισάγετε σε αυτό τα πρωτογενή δεδομένα της εργασίας σας καθώς και αρχεία Rinex ή VRinex (Virtual Rinex – αρχεία από εικονικό σταθμό αναφοράς) από τους κοντινούς σταθμούς αναφοράς (τουλάχιστον από έναν). Τα δεδομέα Rinex/VRinex μπορείτε να τα προμηθευτείτε με τους εξής τρόπους
    • Μπορείτε να παραγγείλετε αρχεία Rinex/VRinex με κόστος 0.2€/min (ή 12€/h) ή
    • Να αποκτήσετε την Ετήσια συνδρομή "1 year SmartNet 500hr Data Download" με κόστος 250€ + ΦΠΑ, με την οποία έχετε την δυνατότητα να κατεβάζετε RINEX και VRINEX αρχεία από τους σταθμούς του δικτύου μας έως 500 ώρες ετησίως
  2. Αν δε διαθέτετε λογισμικό επίλυσης υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές:
    • Να αποκτήσετε την Ετήσια συνδρομή  "1 year Online Computation" με κόστος 250€ + ΦΠΑ η οποία σας δίνει την δυνατότητα να ανεβάζετε τα αρχεία Rinex των παρατηρήσεων του δέκτη σας σε δικτυακή πλατφόρμα που θα σας παρέχουμε και θα λαμβάνετε την επίλυση αυτών.
    • Να αποκτήσετε την Ετήσια συνδρομή Post Processing (Web Services) 520€ + ΦΠΑ, με την οποία έχετε online επίλυση στην διαδικτυακή πλατφόρμα και δυνατότητα να κατεβάζετε Rinex και VRinex αρχεία από τους σταθμούς του δικτύου μας.
    • Μπορείτε να μας στέλνετε τα πρωτογενή αρχεία των μετρήσεών σας (σε μορφή Rinex) και σας στέλνουμε πίσω επιλυμένα τα δεδομένα σας. Η κάθε εργασία χρεώνεται 75€ + ΦΠΑ, αν όμως έχετε ενεργό συμβόλαιο υποστήριξης τότε το κόστος της κάθε εργασίας είναι 35€ + ΦΠΑ.

Τι να προσέξετε:

  1. Βεβαιωθείτε πως ο δέκτης σας έχει δυνατότητα καταγραφής πρωτογενών καθώς και δυνατότητα εξαγωγής αυτών σε μορφή Rinex (ειδικότερα για δέκτες που δεν είναι Leica Geosystems)
  2. Καλό είναι να αποτυπώσετε κάθε σημείο τουλάχιστον 3min – 5min ώστε να υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η επίλυση με όσο γίνεται καλύτερη ακρίβεια. Πρακτικά ο χρόνος παρατήρησης εξαρτάται από την απόσταση σας από τον κοντινότερο σταθμό, αλλά με την χρήση όλων των δορυφορικών σχηματισμών που σας παρέχει το HxGN SmartNet ή/και την χρήση VRINEX αυτοί οι χρόνοι ελαχιστοποιούνται και έχετε μεγαλύτερη ασφάλεια ως προς το αποτέλεσμα.
  3. Βασικό είναι στα σημεία αυτά να μην υπάρχουν  παρεμβολές και ο δέκτης να «βλέπει» αρκετούς δορυφόρους – σε αντίθετη περίπτωση όση ώρα και να αποτυπωθούν τα σημεία δεν θα πραγματοποιηθεί επίλυση.
  4. Κατά την καταγραφή των στατικών παρατηρήσεων ο δέκτης πρέπει να είναι ακίνητος. Συνιστάται η χρήση τρίποδα/τρικοχλίου/αντάπτορα με βίδα 5/8” για την τοποθέτηση του δέκτη ή αλλιώς σταθεροποίηση του στειλεού με έναν τριποδίσκο με μάνταλο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2102815440.

Δεν είστε ακόμα συνδρομητής του δικτύου HxGN SmartNet; Ζητήστε ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ συνδρομή.

Θέματα από το Blog μας