-->

Blog

Η ομάδα του HxGN SmartNet αποκαλύπτει, σε μια σειρά άρθρων που θα δημοσιεύονται προσεχώς, ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το δίκτυο HxGN SmartNet απαραίτητο για τους επαγγελματίες και γιατί ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα δίκτυα. Είναι η τεχνολογία, η υποδομή, η υποστήριξη, οι υπηρεσίες; Διαβάστε το πρώτο άρθρο και μείνετε συντονισμένοι για τα υπόλοιπα...

Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το δίκτυο σταθμών αναφοράς HxGN SmartNet μοναδικό στην Ελλάδα;
Καταρχάς, η υλικοτεχνική του υποδομή.
Το δίκτυο βασίζεται σε ποσοστό μεγαλύτερο από 95% σε δέκτες και κεραίες της Leica Geosystems AG οι οποίοι είναι Full GNSS, δηλαδή είναι σε θέση να λάβουν όλα τα σήματα από τους ενεργούς δορυφορικούς σχηματισμούς δηλαδή GPS, Glonass, Beidou, Galileo.
Όλοι οι δέκτες αναβαθμίζονται με την πιο πρόσφατη έκδοση υλικολογισμικού (firmware) και η εγκατάσταση των σταθμών γίνεται με τα πιο υψηλά standard ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερότητα και η ποιότητα στη λήψη των σημάτων. Επιλέγονται θέσεις οι οποίες είναι κατά το δυνατό απαλλαγμένες από παρεμβολές και φαινόμενα multipath ενώ ακόμη και τα καλώδια που χρησιμοποιούνται είναι ειδικής κατασκευής και εξαιρετικά υψηλής ποιότητας.
Για τη μεταφορά των δεδομένων επιλέγονται κατά κύριο λόγο γραμμές ADSL, αλλά όπου είναι αναγκαίο εγκαθίστανται ειδικά GPRS modem ως μέσα εφεδρικής επικοινωνίας με στόχο την αδιάλειπτη παροχή αξιόπιστων δεδομένων 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Η κάλυψη.
Το δίκτυο είναι στημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη κάλυψη ολόκληρης της Ελλάδας με δικτυακά προϊόντα MAX (MAC), iMAX, VRS, FKP αλλά και με προϊόντα ενός σταθμού αναφοράς (Nearest Station) σε περιοχές εκτός κάλυψης δικτύου π.χ. μεμονωμένα νησιά.

Κάλυψη δικτύου GNSS - HxGN SmartNet Greece
 
Συνεχής παρακολούθηση & έλεγχος.
Όλα τα δεδομένα συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο σε servers εγκατεστημένους σε δύο Data Center, έναν βασικό και έναν εφεδρικό (backup) οι οποίοι με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να ενεργοποιηθούν από την ομάδα SSC (SmartNet Support Center) της METRICA, σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος της κεντρικής εγκατάστασης.
Το Ελληνικό δίκτυο HxGN SmartNet παρακολουθείται, όπως και όλα τα δίκτυα HxGN SmartNet της Ευρώπης, 24/7 από την ομάδα του SSC. Κρίσιμα προβλήματα εντοπίζονται σε πραγματικό χρόνο από εξειδικευμένα λογισμικά και επιλύονται άμεσα. Στόχος της λειτουργίας του SSC είναι η βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη στο πεδίο και η απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου.
Η ομάδα της Τεχνικής Υποστήριξης της METRICA που αποτελεί μέρος της μεγάλης, παγκόσμιας ομάδας του SSC, αποτελείται από έξι εξειδικευμένους μηχανικούς.

Το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης λειτουργεί 8:30 – 20:30, Δευτέρα με Παρασκευή για την υποστήριξη τόσο του δικτύου όσο και όλου του εξοπλισμού που εμπορεύεται η METRICA A.E>.

Τέλος, το HxGN SmartNet παρακολουθείται και επιλύεται ετησίως από ομάδα ερευνητών του Α.Π.Θ. (Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Τομέας Γεωδαισίας και Τοπογραφίας). Η ερευνητική ομάδα του Α.Π.Θ. είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση των συντεταγμένων των σταθμών αναφοράς, την επίλυση του δικτύου και την παράδοση τόσο των φυσικών συντεταγμένων των σταθμών όσο και των συντεταγμένων των προϊόντων του δικτύου τα οποία είναι απολύτως συμβατά με το HEPOS. Επίσης, παρέχει στο δίκτυο ετήσια πιστοποίηση «ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ METRICANET GNSS (SmartNet Greece) στο σύστημα HTRS07».

Δείτε περισσότερα για το HxGN SmartNet sto https://hxgnsmartnet.com/el-gr/

Μείνετε συντονισμένοι.. Την επόμενη Δευτέρα, 17/9 ακολουθεί το 2ο άρθρο - Ποια λογισμικά χρησιμοποιούνται, ποιες οι δυνατότητες τους και ποια η πρόσθετη αξία για τους χρήστες.

Δεν θέλετε να περιμένετε; Ρωτήστε μας περισσότερα στο 210 2815440.

Θέματα από το Blog μας