-->

Blog

TAP

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την προμήθεια τοπογραφικού εξοπλισμού υψηλής ακρίβειας στην Κ/ΞΙΑ SPIECAPAG-ΑΚΤΩΡ που σκοπό έχει την αύξηση παραγωγικότητας και την άρτια ολοκλήρωση της κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου (TAP) το οποίο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα έργα ενεργειακής υποδομής στην Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, ο αγωγός αποτελεί το ευρωπαϊκό τμήμα του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, ενός συστήματος ενεργειακών έργων που θα μεταφέρει στην Ευρώπη ποσότητες φυσικού αερίου από τη δεύτερη φάση ανάπτυξης του τεράστιου κοιτάσματος Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν.Τον Φεβρουάριο του 2013, η Ελλάδα, η Αλβανία και η Ιταλία υπέγραψαν Διακρατική Συμφωνία εκφράζοντας την πλήρη στήριξή τους στον TAP, και εξακολουθούν να συνεργάζονται στενά με τους υπεύθυνους του έργου.

Το πρώτο τμήμα του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη θα κατασκευάσουν η γαλλική SPIECAPAG με την ΑΚΤΩΡ (θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ).

Η εν λόγω κοινοπραξία προκειμένου να αυξήσει την παραγωγικότητά της και να κρατήσει υψηλά standards αξιοπιστίας, επέλεξε να προμηθευτεί τοπογραφικό εξοπλισμό Leica Geosystems AG δείχνοντας έτσι την εμπιστοσύνη της τόσο στον αξιόπιστο εξοπλισμό του οίκου όσο και στην απαράμιλλη υποστήριξη της METRICA σε κάθε στάδιο της διαδικασίας (εκπαίδευση, καθοδήγηση, τεχνική υποστήριξη κλπ).

Ο εξοπλισμός αφορά  4 γεωδαιτικούς σταθμούς FLEXLINE TS06 2’’, 6 γεωδαιτικούς δέκτες Leica Viva GS15 για τρέχουσες τοπογραφικές εργασίες πεδίου αποτύπωσης και χάραξης και πλήθος παρελκομένων από χωροβάτες μέχρι ανιχνευτές εδάφους υπόγειων καλωδίων και αγωγών.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του έργου για την εμπιστοσύνη τους στον εξοπλισμό & στις υπηρεσίες μας! Ευχόμαστε να εργάζεστε πάντα με ασφάλεια και να επιτυγχάνετε τη μέγιστη παραγωγικότητα!

Θέματα από το Blog μας