-->

Blog

Nέος αισθητήρας Qube 240 Lidar για το Trinity F90+

Οι Quantum-Systems και YellowScan καινοτομούν προσθέτοντας έναν σύγχρονο αισθητήρα LiDAR στις επιλογές φορτίου του Trinity F90+. Ο νέος αισθητήρας γεωδαιτικής ακρίβειας Qube 240 LiDAR προσφέρεται ως ολοκληρωμένη λύση με το πακέτο λογισμικού YellowScan CloudStation Software και την άδεια χρήσης.

Οι αισθητήρες LiDAR (Light Ranging and Detection), οι οποίοι είναι η τεχνολογία του μέλλοντος όσον αφορά την αυτόνομη οδήγηση, είναι η πρώτη επιλογή για μετρητικές εργασίες υψηλής παραγωγικότητας. Κι ενώ μέχρι πρόσφατα, οι σαρωτές LiDAR ήταν σχεδόν απρόσιτοι για τέτοιου είδους εργασίες κυρίως λόγω του υψηλού κόστους τους η Quantum-Systems με τη YellowScan καινοτομούν, προσφέροντας έναν ελαφρύ σαρωτή LiDAR γεωδαιτικής ακρίβειας ενσωματωμένο στο payload του drone Trinity F90 +, σε συνδυασμό με το πακέτο λογισμικού, και εξασφαλίζουν ποιότητα δεδομένων χωρίς συμβιβασμούς.

Ο Qube 240 LiDAR παρέχει ένα πλήθος βασικών πληροφοριών κατά τη διάρκεια της πτήσης δημιουργώντας μια λεπτομερή 3D απεικόνιση της περιοχής ενδιαφέροντος μέσω καταγραφής 240.000 μετρήσεων ανά δευτερόλεπτο.

Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει τόσο με την εξαιρετικά υψηλή πυκνότητα σημείων (50-100 σημεία ανά m2) όσο και με την πολύ καλή διείσδυση ακόμα και σε έντονη  βλάστηση. Με αυτόν τον τρόπο, η δημιουργία ψηφιακών μοντέλων εδάφους σε περιοχές με έντονη βλάστηση (δάση) μπορεί να επιτευχθεί  χωρίς προβλήματα. Η εντυπωσιακή «απόλυτη ακρίβεια» επιτυγχάνεται με τη βοήθεια του αδρανειακού Applanix APX15 INS.

Χάρη στο γεγονός ότι η τεχνολογία LiDAR εφαρμόζεται  μέσω  ενεργού αισθητήρα, η χαρτογράφηση υποδομών και η παρακολούθηση μεγάλων περιοχών είναι επίσης δυνατή και τη νύχτα.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Trinity F90+

Θέματα από το Blog μας