-->

  • Τεχν. Υποστήριξη : 210 22 02 130

  • E-SHOP

  • HEXAGON LEICA
  • HEXAGON LEICA

5 λόγοι για να επιλέξετε ένα ρομποτικό γεωδαιτικό σταθμό αντί για έναν κλασικό

5 λόγοι για να επιλέξετε ένα ρομπaοτικό γεωδαιτικό σταθμό αντί για έναν κλασικό

Η επιλογή της τεχνολογίας που καλύπτει τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας δεν είναι πάντα μια απλή διαδικασία και η απάντηση στο ερώτημα αν και πόσο σύντομα θα αποδώσει η επένδυση σας είναι συχνά, ασαφής και σας βασανίζει για καιρό.

Όμως, τα σύνθετα και πολύπλοκα έργα κατασκευής καθώς και οι απαιτητικοί ρυθμοί που επικρατούν στα σύγχρονα εργοτάξια, επιτάσσουν τη χρήση προηγμένων μετρητικών λύσεων και έξυπνες ροές εργασιών. Κάθε εργασία κρίνεται απαραίτητο να ολοκληρώνεται με μέγιστη ταχύτητα και ακρίβεια, ελαχιστοποιώντας παράλληλα λάθη και περιττές επαναληπτικές μετρήσεις.

Η στροφή από τα παραδοσιακά χειροκίνητα total station στους σύγχρονους ρομποτικούς γεωδαιτικούς σταθμούς είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία για εσάς που επιζητάτε αύξηση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας σας στο πεδίο.

Στατιστικά αύξησης ζήτησης ρομποτικών γεωδαιτικών σταθμών στον κατασκευαστικό κλάδο
Figure 1 Πηγή: https://www.alliedmarketresearch.com/robotic-total-station-market

Διαβάστε παρακάτω 5 σημαντικούς λόγους για τους οποίους η μετάβαση από τις χειροκίνητες λύσεις στους σύγχρονους ρομποτικούς γεωδαιτικούς σταθμούς θα σας ωφελήσει στο έπακρον.

1. Αυξήστε την απόδοση & την παραγωγικότητα

Οι λειτουργίες που διαθέτουν οι ρομποτικοί γεωδαιτικοί σταθμοί καθώς και ο αυτοματισμός που προσφέρουν, συμβάλλουν άμεσα στην αύξηση της παραγωγικότητας σας στο πεδίο. Αυτόματες λειτουργίες όπως η αναγνώριση στόχου και η μέτρηση ύψους οργάνου θα σας απαλλάξουν από χειροκίνητες διαδικασίες μειώνοντας δραστικά τον χρόνο παραμονής στο πεδίο. Καταγράψτε περισσότερα σημεία από ένα συμβατικό total station αξιοποιώντας τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά και τα ισχυρά λογισμικά που διαθέτουν οι ρομποτικοί γεωδαιτικοί σταθμοί.

2. Εξοικονομήστε κόστος εργασίας, βελτιώστε την ευελιξία σας

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ρομποτικών γεωδαιτικών σταθμών είναι πως αρκεί ένας και μόνο χειριστής για την επιτυχημένη λειτουργία τους. Όσο πιο αυτόματες γίνονται οι διαδικασίες τόσο λιγότεροι εμπλεκόμενοι χρειάζονται κάθε φορά. Το γεγονός αυτό επιφέρει όχι μόνο σημαντική μείωση του εργατικού κόστους αλλά παράλληλα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία σε κάθε έργο αφού δεν υππάρχει ανάγκη για δεύτερο άτομο.

Image

3. Ελαχιστοποιήστε τα σφάλματα, αποκτήστε μέγιστη ακρίβεια & αξιοπιστία

Το γεγονός πως ο χειριστής δεν χρειάζεται να βρίσκεται συνεχώς πίσω από το όργανο συμβάλλει ιδιαίτερα στην αποφυγή των λαθών αφού έτσι έχετε την δυνατότητα να βρίσκεστε πάντα στο σημείο ενδιαφέροντος. Οι λανθασμένες στοχεύσεις ελαχιστοποιούνται ενώ σφάλματα που οφείλονται σε ανθρώπινο παράγοντα εξαλείφονται σημαντικά. Ολοκληρώστε κάθε εργασία σας με απόλυτη ακρίβεια και αξιοπιστία χωρίς να επηρεάζονται στο ελάχιστο η ταχύτητα και η παραγωγικότητα σας.

Leica AP20 AutoPole

3. Ελαχιστοποιήστε τις επαναληπτικές μετρήσεις

Ολοκληρώνοντας μια εργασία με την χρήση ρομποτικού γεωδαιτικού σταθμού ο χειριστής και ο επιβλέπων μηχανικός μπορούν να είναι σίγουροι για την αξιοπιστία των μετρήσεων τους. Η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης στο πεδίο σε συνδυασμό με τη λήψη φωτογραφιών, σας εγγυάται για τα αποτελέσματά σας αποφεύγοντας κάθε περιττή επανάληψη. Ένα ρομποτικό total station θα μειώσει σημαντικά τον όγκο των επαναληπτικών σας μετρήσεων συνεισφέροντας στην ομαλή και γρήγορη διεξαγωγή κάθε έργου. Σε συνδυασμό με τον έξυπνο στειλεό Leica AP20 Autopole, μετρήστε ακόμα πιο γρήγορα αφού δεν απαιτείται καθετοποίηση του πρίσματος ούτε η αλλαγή του ύψους, η οποία γίνεται αυτόματα μέσω της αμφίδρομης επικοινωνίας του Γεωδαιτικού Σταθμού με τον AP20.

3. Αναλάβετε έργα με μεγαλύτερες απαιτήσεις

Η παραδοσιακή προσέγγιση σε ένα απαιτητικό εργοτάξιο θα ήταν σίγουρα μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία. Αν σας αποθάρρυναν μέχρι σήμερα οι έντονοι ρυθμοί που κυριαρχούν στα εργοτάξια τότε η λύση βρίσκεται στην χρήση ρομποτικών γεωδαιτικών σταθμών. Ο αυτοματισμός και η σύγχρονη τοπογραφία πάνε μαζί.

Μιλήστε με την ομάδα μας & Ανακαλύψτε όλους τους ρομποτικούς γεωδαιτικούς σταθμούς της Leica Geosystems

Στείλτε μας το αίτημα σας

Leica AP20 AutoPole