-->

Blog

Leica GNSS Spider

Το λογισμικό Leica GNSS Spider το οποίο αποτελεί τον κορμό της σουίτας προγραμμάτων διαχείρισης και ποιοτικού ελέγχου δικτύων μόνιμων σταθμών αναφοράς και στο οποίο βασίζονται όλα τα SmartNet δίκτυα συμπεριλαμβανομένου και του SmartNet Greece, στη νέα του έκδοση v7.0.0 υποστηρίζει πλέον το Ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα Galileo και το Ιαπωνικό QZSS (Quasi-Zenith Satellite System).

Η υποστήριξη των συστημάτων είναι πλήρης και περιλαμβάνει την συνολική ροή δεδομένων από τους μόνιμους σταθμούς αναφοράς στους δέκτες rover στο πεδίο.
Το σύστημα Galileo είναι ένα παγκόσμιο σύστημα δορυφόρων, ανεπτυγμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος), το οποίο θα λειτουργεί συνεργατικά με τα GPS & Glonass (σε επίπεδο δεδομένων). Η πλήρης επιχειρησιακή ικανότητα αναμένεται μέχρι το 2019/2020.
Το Quasi-Zenith Satellite System αποτελεί ένα τοπικό, βοηθητικό, δορυφορικό σύστημα πλοήγησης το οποίο σχεδιάστηκε για λειτουργία στην Ιαπωνία και στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Η πλήρης επιχειρησιακή ικανότητα αναμένεται μέχρι το 2018.
Η υποστήριξη αυτών των συστημάτων από το Leica GNSS Spider v7.0.0 περιλαμβάνει:

  • Επεξεργασία δικτυακών δεδομένων (Network processing)
  • Αποστολή δικτυακών δεδομένων πραγματικού χρόνου (Network RTK) στους χρήστες

Ήδη από την έκδοση Leica Spider GNSS v6.0.0 υποστηρίζεται πλήρως η διαχείριση και επεξεργασία δεδομένων από τον Κινεζικό δορυφορικό σχηματισμό Beidou, δυνατότητα που διατίθεται εδώ και έναν περίπου χρόνο στους χρήστες του δικτύου SmartNet Greece (ξεκίνησε από την περιοχή της Κρήτης και σήμερα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του Ελλαδικού χώρου).

Οι επιπρόσθετες διορθώσεις από τα Galileo και QZSS (όπου υποστηρίζεται), στις διορθώσεις των ήδη υποστηριζόμενων σχηματισμών GPS, Glonass και Beidou, αναμένεται να βελτιώσουν την απόδοση των δεκτών rover στο πεδίο, ιδιαίτερα σε «δύσκολα» περιβάλλοντα όπως, χαράδρες, περιοχές με έντονο ανάγλυφο και βλάστηση καθώς και σε κατοικημένες περιοχές με ψηλά κτήρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις η χρήση πολλαπλών δορυφορικών σχηματισμών (multi-constellation GNSS) έχει τα μέγιστα οφέλη.

Η πλήρης υποστήριξη όλων των δορυφορικών σχηματισμών, GPS, Glonass, Beidou, Galileo, QZSS από το δίκτυο SmartNet Greece δίνει στους Μηχανικούς, χρήστες δορυφορικών δεκτών GNSS rover, απεριόριστες δυνατότητες. Σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη ποιότητα δεδομένων και παροχής υπηρεσιών, τον 24ωρο έλεγχο, επιλύσεις και συνορθώσεις από το Α.Π.Θ. και την ομάδα SSC (SmartNet Support Center), τις υψηλού επιπέδου συνεργασίες με Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ιδρύματα και φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και την υποστήριξη πάνω από 1000 ενεργών συνδρομητών, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται, καθιστούν το SmartNet Greece το σημαντικότερο και πληρέστερο δίκτυο μονίμων σταθμών αναφοράς στην Ελλάδα.

Μείνετε συντονισμένοι…

Θέματα από το Blog μας