-->

Blog

Λύσεις για κάθε εφαρμογή.. με απόδοση που δεν συγκρίνεται.
Πάντα πρωτοπόρος, με καινοτομίες που ενισχύουν τη δυναμική των προτεινόμενων λύσεων, η Leica Geosystems AG παρουσιάζει την 8η γενιά σαρωτών laser. Η σειρά που ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες αποτελείται από τρεις υψηλής απόδοσης σαρωτές laser, τους Leica ScanStation P40, P30, και P16.


Οι νέοι σαρωτές διαθέτουν εξαιρετική ταχύτητα σάρωσης, ενσωματώνουν την πιο προχωρημένη τεχνολογία LIDAR, προσφέρουν μεγαλύτερη αξιοπιστία, μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα και δίνουν στους χρήστες ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών στην ολοκλήρωση εφαρμογών.

Η νέα, ευέλικτη σειρά σαρωτών laser προτείνει τα τρία μοντέλα με σκοπό να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες που προκύπτουν για κάθε χρήστη. Κατά συνέπεια, οι εξελιγμένοι  P40 και P30 διαθέτουν εμβέλεια σάρωσης έως 270m και πολλαπλές δυνατότητες χειρισμού (για προχωρημένους, απαιτητικούς χρήστες) ενώ ο ScanStation P16 απευθύνεται σε χρήστες που επιθυμούν να εισέλθουν στον μαγευτικό κόσμο των τρισδιάστατων αποτυπώσεων προσφέροντας μικρή εμβέλεια σάρωσης και εύκολες λειτουργίες χειρισμού.


Η δυναμική της τεχνολογίας LiDAR
Οι σαρωτές διαθέτουν νέα τεχνολογία laser καθιστώντας τη δέσμη laser απόλυτα ασφαλή για τα μάτια. Οι αναβαθμίσεις στην τεχνολογία LIDAR μεγιστοποιούν/βελτιστοποιούν το αποτέλεσμα κάθε παλμικής ακτινοβολίας λέιζερ και σε συνδυασμό με την τεχνολογία WFD επιτρέπουν στους χρήστες να αποτυπώνουν με μεγαλύτερη σαφήνεια και καθαρότητα αποφεύγοντας αρκετή εργασία γραφείου. Η σάρωση αμφιλεγόμενων επιφανειών όπως πολύ σκοτεινών ή με μεγάλη αντανακλαστικότητα είναι πλέον εφικτή. Αυτό σημαίνει περισσότερη πληροφορία με λιγότερες απαιτήσεις εργασίας στο πεδίο δηλαδή μείωση του χρόνου παραμονής στο πεδίο και καλύτερα αποτελέσματα.

Λήψεις HDR και εύρεση στόχου σε μεγάλες αποστάσεις
Και με τους τρεις σαρωτές laser οι χρήστες μπορούν να λάβουν HDR (High-dynamic-range) απεικονίσεις εξαλείφοντας τις ανομοιότητες που προκύπτουν συνήθως από τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε λήψη. Σαν αποτέλεσμα, οι εικόνες μπορούν αναμφίβολα να παίξουν τον ρόλο τους στην επεξεργασία του νέφους σημείων. Η εργασία γραφείου γίνεται ευκολότερη και η όψη των τελικών αρχείων καλύτερη.
Η δυνατότητα HDR λήψεων δεν είναι πρωτοφανής για έναν σαρωτή. Πρωτοφανής είναι, ωστόσο, η ικανότητα χρήσης της ενσωματωμένης κάμερας για γρήγορη και σαφή λήψη της επιφάνειας/του αντικειμένου σάρωσης σε αποστάσεις μεγαλύτερες από τις συνήθεις. Για παράδειγμα, για τους σαρωτές P40 και P30, η μέγιστη απόσταση στόχου φτάνει τα  75m ενώ για τον Leica ScanStation P16, τα 40m. Η εν λόγω λειτουργία αυτοματοποιεί σε έναν βαθμό την εργασία πεδίου και βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα της σάρωσης.

Οι Leica ScanStation P30 & P40
Οι σαρωτές της Leica P30 & P40 αποτελούν σύγχρονες και ολοκληρωμένες λύσεις σάρωσης. Οι εξαιρετικές δυνατότητες τους όσον αφορά την απόσταση, την ακρίβεια και την ταχύτητα σάρωσης διευρύνουν το πλαίσιο των πεδίων εφαρμογής και τους καθιστούν απαραίτητες εξοπλιστικές επιλογές σε εφαρμογές όπως:

  • Παραγωγή as-built 2D αρχιτεκτονικών σχεδίων ή/και συγκέντρωση 3D δεδομένων για δόμηση Κτιριακών Πληροφοριακών Μοντέλων (BIM)

  • Αποτύπωση έργων οδοποιίας - σιδηροδρομικής (οδικά δίκτυα, αυτοκινητόδρομοι, κόμβοι, σήραγγες, γέφυρες)

  • Άμεση λήψη δεδομένων για την παραγωγή τοπογραφικών χαρτών

  • Γεωμετρικές τεκμηριώσεις κτιριακών κατασκευών και γενικά έργων πολιτικού μηχανικού   

  • Αποτυπώσεις - μοντελοποιήσεις μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς

  • Αποτύπωση σύνθετων βιομηχανικών εγκαταστάσεων (διυλιστήρια, μηχανοστάσια, οδεύσεις σωληνώσεων, δεξαμενές)

  • Ανέγερση ναυπηγικών κατασκευών και παραγωγή ναυπηγικών γραμμών

  • Εγκληματολογία και διερεύνηση ατυχημάτων

  • ...

Υψηλή Απόδοση

Οι Leica ScanStations P30/P40 προσφέρουν υψηλής ποιότητας 3D δεδομένα και HDR απεικονίσεις με έναν εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό λήψης δεδομένων που ανέρχεται στα 1 εκατομμύριο σημεία / δευτερόλεπτο σε αποστάσεις έως 270 m. Η υψηλή γωνιακή και γραμμική ακρίβεια συνδυασμένη με τον χαμηλό θόρυβο δεδομένων και τον διπλό αντισταθμιστή δομούν τη βάση για τη συγκέντρωση ενός λεπτομερούς 3D νέφους σημείων με πληροφορία ανακλαστικότητας και πραγματικού χρώματος.

Μοναδικά χαρακτηριστικά

  • Σάρωση έως 1.000.000 σημεία /δευτερόλεπτο

  • Μέγιστη απόσταση σάρωσης έως 270 m (P40)

  • Ακρίβεια 3D θέσης 3 mm / 50 m

  • Tεχνολογία Waveform Digitizing Technology (WFD)

  • Ενσωματωμένη ψηφιακή κάμερα για λήψη φωτογραφιών (4 megapixel για κάθε λήψη) και απόδοση πραγματικού χρώματος στο νέφος σημείων. Δυνατότητα υποστήριξης και εξωτερικής DSLR μηχανής

  • Ενσωματωμένη μνήμη 256 GB (SSD)

  • Δυνατότητα επικοινωνίας / μεταφοράς δεδομένων με χρήση Gigabit Ethernet, Integrated Wireless LAN  ή USB 2.0

  • Ανθεκτικό σύνολο σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες (IP54)


Ολοκληρωμένες λύσεις για 3D αποτυπώσεις
Η Leica Geosystems προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για απλές και εξεζητημένες εφαρμογές. Τόσο ο εξοπλισμός όσο και τα εξειδικευμένα λογισμικά με συνεχείς αναβαθμίσεις και νέα χαρακτηριστικά, προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία ακόμα και στον πιο απαιτητικό χρήστη. Στα μοναδικά πλεονεκτήματα των λύσεων που προσφέρουμε είναι και η εξαιρετική υποστήριξη από την εκπαιδευμένη ομάδα της METRICA η οποία διαθέτει βαθιά τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία στον τομέα των τρισδιάστατων αποτυπώσεων.  Οι αμέτρητες ώρες εκπαίδευσης και εργασίας τόσο στο πεδίο όσο και στο γραφείο γίνονται πολύτιμος σύμβουλος για κάθε επαγγελματία που ενδιαφέρεται για την τεχνολογία της τρισδιάστατης σάρωσης. 

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε.

210 2815440, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θέματα από το Blog μας