-->

Blog

Διαβάστε γιατί συνιστάται ο τακτικός έλεγχος.
Ο τοπογραφικός εξοπλισμός, που αποτελεί το κύριο εργαλείο των εργασιών πεδίου και κυρίως οι Γεωδαιτικοί Σταθμοί, είναι όργανα ακριβείας τα οποία με τον καιρό ενδέχεται να παρουσιάσουν σφάλματα και αποκλίσεις από τις εργοστασιακές προδιαγραφές, ιδιαίτερα εάν δεν συντηρούνται τακτικά και σωστά. Ένα όργανο με σφάλματα θα δώσει λάθος μετρήσεις και κατά συνέπεια θα θέσει υπό αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία της εργασίας σας.

Παράμετροι όπως σφάλμα σταυρονήματος, δείκτης κατακορύφου, σταθερές L&T του αντισταθμιστή, καθετότητα αξόνων, προσθετική σταθερά του αποστασιομέτρου, ένταση εκπομπής του laser (ορατού και υπερύθρου), κέντρωση της δέσμης του αποστασιομέτρου και πολλές άλλες, είναι υποχρεωτικό να ελέγχονται και να επαναπροσδιορίζονται έτσι ώστε οι μετρήσεις να είναι σωστές και να εξασφαλίζεται η ακρίβεια του οργάνου και η ποιότητα των εργασιών που παραδίνετε.

Με τον καθαρισμό των κύκλων, τη λίπανση των κινητών μερών και την αλλαγή των φθαρμένων μερών, εξασφαλίζεται η άριστη λειτουργία και η διατήρηση της αξίας του οργάνου.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι ελλιπής συντήρηση ή συντήρηση σε μη εξουσιοδοτημένα εργαστήρια service όπου οι τεχνικοί δεν έχουν την ανάλογη εκπαίδευση και τον απαραίτητο εξοπλισμό, θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα των μετρήσεων σας, του εξοπλισμού σας και σε αρκετές περιπτώσεις της επαγγελματικής σας ταυτότητας.

Η ποιότητα των Τοπογραφικών Οργάνων της Leica, την οποία συνειδητά επιλέξατε έναντι αντίστοιχων λύσεων, διατηρείται εάν συντηρείτε τον εξοπλισμό σας σε ένα πιστοποιημένο, από την Leica Geosystems, εργαστήριο Service. Στην Ελλάδα η METRICA διαθέτει το μοναδικό πιστοποιημένο  Service από την Leica Geosystems στην Ελλάδα.

Θέματα από το Blog μας